slide 1 slide 1
slide 2 slide 2
slide 3 slide 3
slide 4 slide 4
slide 5 slide 5
slide 6 slide 6
slide 7 slide 7
slide 8 slide 8
slide 9 slide 9
slide 10 slide 10
slide 11 slide 11


Ljubljanski grad - Hribarjeva dvorana (trakt K)

Biro / Član:
ambient


Tim in sodelavci:
Majda Kregar
Miha Kerin
Edo Ravnikar ml.
Sonja Podbreznik
Smiljan Buzeti
Brane Kregar


Lokacija:
Ljubljana


Letnica projekta / izvedbe:
2016 / 2018


Naročnik:
Mestna občina Ljubljana


Status (natečaj, projekt, izvedba) in faza:
izvedba


Kategorizacija:
Arhitektura / Prenove


Avtor fotografij:
Janez Pukšič


Dvorana umeščena v prvem nadstropju z ostrešjem trakta K Ljubljanskega gradu je prirejena za hitro in enostavno preobrazbo dejavnosti ? iz umetniške galerije v predavalnico ali za poljubno zahtevno prireditev.

Prilagajanje vsakokratni potrebi je omogočeno s talnimi pomičnimi podesti v celotni tlorisni površini in s stenskimi akustičnimi loputami na treh stranicah dvorane.

Dvostransko različno obdelane lopute zagotavljajo ustrezno spremenljivo akustiko glede na trenutno dejavnost, obenem pa ustvarjajo različen barvni ambient: za prireditve in predavanja temnejšega ? opečno rdečega, za razstave pa svetlega, z dnevno svetlobo, belega.

Postavitev tal je lahko eno nivojska ali klasično stopnjasta kot avditorij z odrom, lahko pa se oblikujejo poljubni sredinski ali stranski odri ali posamezni podesti.

Celoten razpoložljiv zgodovinski prostor z ostrešjem vred je maksimalno izkoriščen, vse številne instalacije so nevidno razvedene, materijali in obdelava pa navezani na enotno, celovito prenovo gradu.