slide 1 slide 1
slide 2 slide 2
slide 3 slide 3
slide 4 slide 4
slide 5 slide 5
slide 6 slide 6


Stanovanje P

Biro / Član:
Kombinat d.o.o.


Tim in sodelavci:
Ana Grk, Tomaž Čeligoj, Blaž Kandus, Alenka Korenjak


Lokacija:
Ljubljana, Slovenija


Letnica projekta / izvedbe:
2012 / 2012


Naročnik:
zasebni


Velikost m2 (netto):
50,00


Status (natečaj, projekt, izvedba) in faza:
izvedba


Kategorizacija:


Avtor fotografij:
Klemen Ilovar


Dvosobno stanovanje se kljub svoji majhosti razteza preko dveh starejših hiš, ki nimata enakih etažnih višin. Iz zgornjega nivoja, kjer je vhod, kopalnica in dnevni prostor s kuhinjo, se po nekaj stopnicah spustimo v prostornejšo sobo, ki je spalnica in delovni prostor hkrati. Pred prenovo je bil bivalni prostor ločen na dva majhna prostora, kuhinjo in sobo. Lesene stenske in stropne obloge so ob pomanjkanju dnevne svetlobe dajale še večji občutek utesnjenosti. Cilj prenove je bil tako ustvariti svetle in zračne prostore – tako s prenovo stanovanja kot tudi z opremo. Stene so zato barvane belo, beljen pa je tudi lesen smrekov pod v spalnici oz. delovni sobi. Vsa po meri izdelana oprema stanovanja je iz belo barvanih mediapan plošč z vidnimi robovi. Ker odprtine, ki povezuje oba nivoja, ni bilo mogoče razširiti, se v podest razširijo le stopnice v spodnjem prostoru, izdelane iz smrekovega lesa, ki stanovanje vizualno povežejo v celoto. Stanovanje je namenjeno mlajšemu paru, kjer pa zaradi narave dela trenutno večino časa preživi le ena oseba.